BELT SQUAT (čučanj pomoću pojasa) ZA FUNKCIONALNU I STRUKTURALNU HIPERTROFIJU!

BELT SQUAT (čučanj pomoću pojasa) ZA FUNKCIONALNU I STRUKTURALNU HIPERTROFIJU!

Belt squat je još jedan odličan alat dostupan u Bodysculpt Dubrava. To je zgodan alat za podučavanje čučnja, odnosno kretanja iz kuka s naglaskom na aktivaciju gluteusa i zadnjih loža kroz cijeli pokret.

Sve smjernice za čučanj sa šipkom implementiramo u Belt squat s dodatkom inzistiranja na vođenju pokreta iz stražnjice (potiskivanjem kuka straga i izvijanjem zdjelice)!

Belt squat je savršena modifikacija čučnja za ljude s izraženom boli u donjim leđima, protruzijama diska, podvijenim zdjelicama i kifozom.

Koristimo ga većinom kao predaktivacijsku vježbu u kojoj je ideja osvijestiti težište i prijenos sile preko sredine stopala, dakle odnosa kuka i trupa (pretklona).

Belt squat je idealan alat za podučavanje važnosti zadržavanja tenzije kroz zadnju ložu, gluteus i erektore osobama s kifozom koji zbog mehanike tijela vrlo često u dnju pokreta gube tenziju u zadnjoj loži i “podvače” zdjelicu.

Kada osoba ima jasnu predodžbu koliko mora potisnuti kuk straga i dozvoliti pretklona a da i dalje održi potpuno aktivan trup (trbuh, lopatice i prsa), prelazimo na vježbe sa šipkom.

Žene u programu posebno vole ovu izvedenicu čučnja jer veliki naglasak stavlja na gluteus i aduktore. 

Međutim, važno je naglasiti da sama sprava NE diktira pravilnost pokreta i benefite! Čučanj slobodnim utezima uvijek će biti superioran oblik vježbe! Pogotovo ako ste početnik!

Ništa ne može zamijeniti moć čučnja s olimpijskom šipkom! 
Element balansa i stabilizacije koji je potreban za pravilno izveden čučanj sa šipkom, niti jedna sprava NE može zamijeniti!!! 
Koriste alate, ali razumijte principe!

Ostavi komentar