Bistro 75 – pulled pork sendvič koji morate probati!

Bistro 75 – pulled pork sendvič koji morate probati!

Već dugo vremena tražim mjesto gdje bi probali pulled pork sendvič.
U Zagrebu je u zadnjih pola godine porastao trend malih bistroa i fast food place-ova. Jedan od novo otvorenih je i Bistro 75 koji se proslavio upravo pulled porkom. Pa da ga i mi probamo!

Bavljenje bodybuildingom nam omogućuje da u sebe i svoje mišiće utrpamo znatno više kalorija nego većina ljudi. Međutim, kada jedemo vani, pritom ipak obratimo pažnju na to koliko kalorija i makronutrijenata unosimo! Kako Matej sa svojom mišićnom masom sebi može priuštiti svakakve devijacije od „bro“ dijete, odabir jela većinom prepušta meni koja ima manji kalorijski „bazen“.
Zato biranje lokacije gdje ćemo pojesti „cheat meal“ nije sporadično, već pomno odvagano! Prije nego što se odlučim što će nam biti „cheat meal“, pokušam što približnije procijeniti nutritivni sastav i kalorije tog jela. Zatim ostatale obroke prilagodimo tako da u danu imamo zadovoljene omjere nutrijenata.

Već dugo vremena tražim mjesto gdje bi probali pulled pork sendvič. U Zagrebu je u zadnjih pola godine porastao trend malih bistroa i fast food place-ova. Jedan od novo otvorenih je i Bistro 75 koji se proslavio upravo pulled porkom. Bio je predivan sunčan dan, odradili smo leđa, pa je bilo samo logično da prošetamo par km do Bistro 75!

Bistro 75 mali je bistro smješten u prizemlju zgrade na adresi Zadarska 75. Vrlo mali prostor, ali zabavno koncipiran. Par stolova s visokim barskim sjedalicama geometrijskog dizajna uklapaju se u uglati stil bistroa koji zbog odnosa boja neutralnih tonova, mali prostor čini razmjerno prostranim.

Odmah po ulasku nas pozdravlja konobar i nakon što smo odabrali mjesto nenametljivo dolazi po narudžbu. Volim kada mi posluga da par trenutaka da se smjestim u bistro i proučim jelovnik (iako sam ga proučila već valjda 275x preko interneta…znam da imam problema…).

Kava im je odlična! Dakle, odlična! Punomasno mlijeko daje gustu pjenu, omjer kava i mlijeka savršen, a latte art također za pohvalu.

Naravno da u kavi ne pijemo šećer, ali me nasmijala poruka na pakiranju šećera koji dobivate uz kavu.

U potpunosti se slažem.

Sendviči su stigli nedugo zatim. Ne znam da li su tempirali kavu i jelo kao slijed, ali pogodili su tajming 😛

Sendviči su stigli aranžirani na drvenoj dasci uz dodatak pekarskog krumpira i ljutkastog ketchupa za 32kn. Sendvič je prerezan na pola i aranžiran je kao da jedete malu platu, baš slatko! Pošto je sendvič prerezan na pola, imate potrebu u svakom dijelu uživati postepeno, a ne ga odmah požderati. 😛 Ovako možete kombinirati pekarski krumpir i sendvič i odmjeriti koliko čega će te pojesti a da zadržite sve okuse.

Kao što sam rekla, ovo nam je prvi put da smo jeli pulled pork pa ne mogu biti potpuno objektivna. Ono što mogu reći, jest da je okus puno neutralniji nego što sam očekivala. Neslan, s naglaskom na meso svinjetine. Mrkva lijepo komplementira meso i drago mi je što cijeli sendvič nije tipično masan. Upravo suprotno, djeluje vrlo nemasno.

Krumpir je fenomenalan. Hrskav i savršeno dopečen. Slan. Baš onakav kakav treba biti. Pecivo je toplo, svježe i mekano. Sir se vrlo blago osjeća. Općenito su okusu suptilni što govori o kvaliteti sastojaka i znanju kuhara. Lako je natrpati sendvič umakom. Treba znati napraviti jelo s malo sastojaka, jasno raspoznatljivih.

Uz jelo, na sreću, poslužuju i velike čaše vode. Hvala na tome!

Ostavi komentar