Bodysculpt konvencija 19.5.2019.

Bodysculpt konvencija 19.5.2019.

Prošlu nedjelju održana je prva Bodysculpt.hr konvencija. Bodysculpt tim i mnoštvo ljudi koje smo upoznali bilo na radionicama, mentorskom ili u teretani, okupili su se u Sigetu kako bi podijelili informacije koje su u posljednjih godinu unaprijedili program i podigli na novu razinu.

Naša ideja je da program kontinuirano napreduje kroz naša saznanja, rad s mnoštvom klijenata i osobni razvoj. Svatko od tima donosi nešto novo – ideja se testira – prihvaća ili odbacuje i smanjujemo šum u programu. No nažalost (ili sreću) program je dobar samo onoliko koliko je dobar trener koji ga provodi, u suprotnom to su samo brojke na papiru i metodika bez ideje.
Upravo iz tog razloga shvatili smo da ako želimo da program napreduje moramo imati trenere koji će stvarno znati provoditi program na razini koja se provodi i u našim matičnim teretanama.

Kako to inače biva kod nas Roni Kovačić je započeo radionicu. Teme koje je obradio bile su: bodysculpt program općenito, razvoj programa kroz godine, važnost kontinuiranog učenja, zvanja unutar brenda i još mnoštvo.

foto: Jelena Balić

Nakon Ronijevog govora polaznici konvencije pristupili su pismenom ispitu koji se sastojao od osnova biomehanike, nešto fiziologije, programiranja treninga i prehrane, teorije i prakse. Ispit nam je poslužio primarno kao test dosad stečenog znanja i načina razmišljanja.

foto: Jelena Balić

Nakon ispita Matej Barišić je po prvi puta pričao o programiranju treninga i to je ujedno bila svojevrsna najava za dugačku radionicu ove jeseni.
Teme: Programiranje, važnost pravilne izvedbe i aktivacije, progresija, odabir volumena i intenziteta ovisno o vježbaču i problematici, frekvencija, problemi u praksi….

foto: Jelena Balić

Nakon Mateja svoju radionicu o prehrani u Bodysculpt programu održala je Nika Maštruko:
Teme: adaptivni sustav prehrane na temelju progresije jakosti, parametri planiranja početnog jelovnika, manipulacija makronutrijenata i tajmiranja obroka, suplementacija i elementi oporavka, različitosti u prehrani žena i muškaraca, važnost procjene razine aktivacije klijenta u planiranju jelovnika na praktičnim primjerima i prikazom sustava adaptacije jelovnika.

foto: Jelena Balić

Kako smo svi tijekom radionice o prehrani ogladnjeli uslijedila je pauza za ručak, gotovo svi polaznici i treneri s radionice sjeli su u Batak Grill i demonstrirali sposobnosti.

Nakon ručka svoje predavanje započinje Martina Juretić, predavanje koje je isto tako novitet u programu:
Teme:

foto: Jelena Balić

Martinu je nadopunila Vanja Kovačić s predavanjem o disanju i aktivaciji trbušnog zida u težinskom treningu.

foto: Jelena Balić

Nakon čega se bacamo na posao, praktični dio Konvencij.
Izvođenje i metodologija:

  • Čučanj i njegove varijante
  • mrtvo dizanje i njegove varijante
  • potisak
  • veslanja
foto: Jelena Balić
foto: Jelena Balić
foto: Jelena Balić
foto: Jelena Balić

Najvažniji dio konvencije ujedno bio je i posljednji: testiranje polaznika i dodjeljivanje zvanja unutar Bodysculpt branda (Practicant, Representative, Ambassador). Više o klasifikaciji unutar branda, pročitajte u ovom članku.

Ostavi komentar