Gdje na najbolju deep dish pizzu u Zagrebu?

Gdje na najbolju deep dish pizzu u Zagrebu?

Pizzeria Chello je pizza place od kojih 15 kvadrata uguranih između kafića i lokalnog dućančića, u prizemlju trošne zagrebačke stambene zgrade.
S ovom pizzerijom dijelimo intimnu vezu za koju je prije svega zaslužna kvaliteta ponude, a zatim i činjenica da je Chello bio naš prvi dejt i prva postaja nakon ljetne natjecateljske sezone 2015.godine. 😉


Sami pogled na njihovu ponudu pizza dovoljan je da vam počnu curiti sline. Ponuda pizza proteže se preko nekoliko stranica jelovnika, a za slučaj da vam meni nije dovoljno primamljiv, Chello je svojim mušterijama olakšao odabir stavivši ponudu svojih pizza u obliku fotografija na zid!
Pizza majstori su kvartovski dečki koji mušterije ne pokušavaju osvojiti profesionalnošću ili gostoprimstvom već ležernošću i apsolutnim povjerenjem u kvalitetu pizza i lazanja koje prave. Prijateljska zezancija je njihov stil. Dok čekate na pizzu možete slušati njihove prepirke i prepucavanja.
Ambijent Chella je onaj kvartovske šupice, s malo stolova i otvorenim pogledom na znojnog pizza majstora. Takve lokale volimo -gdje se osjećamo domaće! Chellovci su nas primili gladne, suhe i još neisprane natjecateljske boje nakon što smo 2015. godine osvojili državne medalje! 😀

Dečki su bili u početku skeptični kada smo im rekli da smo došli „u šutu“ pojesti dvije pizze od koje je jedna deep dish. Rijetki su uspjeli savladati deep dish u komadu. Brzo smo ih razuvjerili 😛
Pošto se deep dish pizza ipak peče duže nego “normalne” pizze (cca. 40 min), a mi smo bili JAKO gladni, prvo smo naručili Tunu Specijal.

Pizza: Tuna special

Okus osvaja na prvu – umak s velikim komadima tune u savršeno odgovarajućem siru s pravim omjerom ulja i začina! Tijesto srednje debljine s  nešto debljim rubom koji dobro dođe za umakanje u više nego sočnu sredinu. Šug od pomidora prevladava uz krajac i daje jako fini miris a i okus. Kada naručujete Tunu Specijal, možete birati između luka ili češnjaka kao dodatka umaku. Ja svaki put uzmem luk. Luk je ljubav.

Kao svaka prava tuna pizza, i ova ima origano  (kojeg konobar poslužuje tik pred postavljanje na stol, iz kante, slobodno rukom). Po cijeni od 45kn za prilično veliku pizzu, Tuna Specijal u svojoj hrskavijoj varijanti je moj definitivan izbor i preporuka Chello posjetiteljima!

Vrijeme posluge: 20+ min

Pizza: Mex deep dish

Pizza po koju smo originalno došli. Specijalnost Chella – deep dish. Ovih 1.5kg sreće potpuno nam je promijenilo viđenje pizze.
Masivnost ove pizze rezultira cijenom od 77kn za 4 kriške, taman za dvije gladne osobe.

 

Umak Chellovog mexican deep disha je apsolutno otkriće! Fenomenalni sklad šuga, hrpetine sira i meksičke kombinacije povrća! Grah, sastojak kojeg vjerovatno ne bi očekivali u pizzi, definitivno je nositelj okusa u ovoj! Uz grah, pizza je doslovno PUNJENA komadima piletine kukuruzom, paprikom i komadićima feferona.

Vrijeme posluge: min 30-40 min.

Pizza: Toplo-hladna

Apsoluno su nas osvojile pizze, a šlag vrhnje na kraju je bila pizza na račun kuće koju nam je napravio nitko drugi nego sami Chello (vlasnik)!  „Toplo-hladna pizza“, bia je njegova “kreacija” koju se smislio na licu mjesta. Radi se o nešto manjoj pizza tankog, hrskavog tijesta sa zapečenim sirom i komadima sira dimsija i špekom preko tankog sloja umaka.  Tek kada je pizza ispečena, na nju dolazi hladan umak sa hladnim vrhnjem i maslinom. Odlično!

Ostavi komentar