Gdje na pizzu u Zadru? Mamma Mia vs. Šime

Gdje na pizzu u Zadru? Mamma Mia vs. Šime

Donosimo vam usporedbu dvije navodno najbolje pizzerije u Zadru – restoran Mamma Mia i restoran Šime! Da bi usporedili kvalitetu pizze i pizza majstora, izabrala sam naručiti Al tono pizzu. Primijetila sam da pizzerije vrlo rijetko znaju napraviti kvalitetnu pizzu od tune. Bitno je imati kvalitetnu tunu i priloga za nju. Također je malo zeznuto  pogoditi temperaturu na kojoj se peče Al tono jer se vrlo lako desi da tuna ispadne ili presušena ili tijesto bude raskvašeno ako tuna pusti previše soka.

Mamma Mia, restoran na putu Dikla (Zadar), uz cestu. Stigli smo autom i parkirali na malen parkirni prostor odmah pred ogradom restorana. Gladni i spremni testirati morsku, ljetnu pizzu!

Prostor je lijepo uređen. Terasa uz nadstrešnicu ima i prirodan hlad. Ambijent je uređen a’la IKEA, u neutralnu crvenu koja ide lako uz potamnjelo drvo i krom. Među stolovima dovoljno prostora za intimnost i ugodan objed. Decentno ali s karakterom i ugođajem finijeg ali ne snobovskog restorana. Izbor pizza nije bio velik, ali solidan.

Pizzu su nam poslužili kroz nekih 15ak minuta.

Al tono, moj test kvalitete restorana/pizzerije. Pozitivno me iznenadila veličina pizze. Prvo rezanje kroz tijesto me razveselilo jer je korica hrskala pod nožem. Baš onako kako volim!
Luk se pokazao najboljim dijelom pizze (neću zaboraviti konobarov komentar na naš dodatak luka:„Inače ne radimo s lukom“???!!! kakva je to pizza od tune bez luka???!!!)  Crveni luk uz tunu odlično paše, tim više što je pečen svega par sekundi pa je ostao sočan i hrskav.

Umak je samo tanka baza za  sir koji ima blag okus i komadiće tune koji su pustili sok.  Tuna nalikuje jeftinijoj varijanti konzervirane tune, one u komadićima, a ne „komadima“. Sama tuna je ukusna ali je pizza općenito premalo slana i začinjena. Miris je, međutim, odličan!
Ukusna, ali ništa senzacionalno. Sastojaka je pre malo za cijenu od 47kn, koju po meni ne opravda „sezona“.

Sve u svemu, srednje dobra pizza za previše novaca u lijepom ambijentu.

Slijedeća postoja je bila pizzeria Šime na Putu Bokanjca.
Svi moji domaći prijatelji i susjedi se kunu da je Šime vrh Zadarske “pizza scene”. I Matej je hvalio Šimu. On i njegovo društvo često su dolazili baš tamo na večernju pizzu iz krušne peći.

Parkirali smo na velikom parking prostoru iza restorana.
Na stepenicama, odmah po ulasku na terasu i restoran dočekala su nas dva nasmijana konobara. Svo osoblje u restoranu djeluje pristupačno, nasmijano i iskreno.
Terasa je lijepo uređena, neupadljivo i jednostavno. Stigli smo oko 19h i ljetna terasa se već počela pomalo puniti. 

Pošto smo došli usporediti pizzeriju Mamma Mia i Šime, naručili smo Al tonno pizzu (tuna, luk, rajčica, sir)  po cijeni od 43knPizzu su nam poslužili vrlo brzo, u roku od nekih 9 minuta. 

Iznenadila me veličina pizze… u negativnom smislu.
Malena porcija s neutralnim, tankim ali srednje pečenim tijestom koji ima kruhast okus. Osobno takve ne volim, ali to sam samo ja.
Tune ima čak i manje nego u Mamma Mia Al tono pizzi  🙁  ali tuna djeluje nešto kvalitetnije. Za razliku od Mamma Mia pizzerije, Šime koristi bijeli luk. Umak je nešto ukusniji nego u Mamma Mia ali isto tako mu kronično fali soli i „umfa“.
Svidio mi se dominantniji sir  i maslinovo ulje skojim je pizza dodatno “začinjena”. Još vam sa strane posluže u staklenoj bočici marinirano maslinovo ulje zbilja izvrsnog okusa
Zelene masline iz staklenke su minus 🙁 

Sve zajedno, pizza je srednje dobra, ambijent ugodan a najveći plus dobiva na mariniranom maslinovom ulju i ugodnom osoblju.

Nažalost ne znam koju bi pizzeriju od ovih proglasila boljom. Pizze nisu bile loše, ali probali smo i boljih. 

Koja je vaša najdraža pizzerija u Zadru?

2 Replies to “Gdje na pizzu u Zadru? Mamma Mia vs. Šime”

  1. pa Nika nisam znala da toliko volite pizzu,drugi put dodite kod nas u Nin,po trip advisoru najbolju pizzu u Dalmaciji,Peperoni pizzeria😘

Ostavi komentar