Gigi – najbolja Calzona pizza u Zagrebu

Gigi – najbolja Calzona pizza u Zagrebu

Gigi restaurant & pizzeria je ugodni restoran smješten na križanju Petrovaradinske i Horvaćanske. Prijašnji posjet Gigiju nas je oduševio pa smo odlučili probati još neke od njihovih pizza!
Ponos Gigijeve kuhinje, otvorena krušna peć, zaista je ono što daje specifičan okus svim jelima njihove ponude. A ponuda je itekako raznovrsna!

Za sada nismo probali njihove mesne delicije, ali smo zato probali često zapostavljenu, calzonu. Inače nisam ljubitelj jednostavnih pizza – kada biram pizzu a u jelovniku pod sastojcima pročitam samo “šunka i sir”, nije da mi baš zatitra srce. Moram priznati da sam prije ovog odlaska u Gigi, calzona pizzu probala samo jednom i nije mi se svidila. Ali pošto mi se JAKO svidila pizza Vita u Gigiju, ipak sam se odlučila na “rizik” s Calzonom (+ imaju odličan instagram i njihova calzona je na fotkama izgledala super 😛 ).

Veličina ova calzone je definitivan plus (ne stane na pizza tanjur!!!). Netipičan vez (spoj) tijesta originalan potpis, a punjenje gurmanski užitak! Šunka sočna, sira taman da ne nadvlada šunku. Tijesto hrskavo, s time da krajevi nisu suhi već mekani i podjednako punjeni kao i sredina. Toliko jednostavno a tako fino! Gigi iz minimalnosti izvlaći maksimalno!

Nakon što sam probala Calzonu…mogu sa apsolutnim samopuzdanjem reći da NIGDJE u Zagrebu nećete naći bolju calzonu od Gigijeve! (evo pišem ovo i slinim samo što gledam fotke!)

Gigi za vedrije i toplije dane ugošćuje i na vanjskoj terasi. Nemojte da Vas obeshrabri lokacija tik uz cestu. Zbog atmosfere i masivnosti stolova neće imati osjećaj da se na ulici već kao da ste na nekom food-festu!

Sve u svemu, Gigi je definitno jedan od stalnih food destinacija. <3

Ostavi komentar