Gigi- najbolja pizzerija zapadnog Zagreba s tajnom ponudom pizza!

Gigi- najbolja pizzerija zapadnog Zagreba s tajnom ponudom pizza!

Gigi restaurant & pizzeria je ugodni restoran smješten na križanju Petrovaradinske i Horvaćanske.
Restoran je uređen u stilu starih obiteljskih restorana, jedan od onih gdje bi održali proslavu krstitka ili diplome. Masivni drveni stolovi i klupe, karirani stolnjnaci i svijećnjaci s prigušenim svjetlom daju feeling pivnice i tradicionalnih pizzeria. Ponos Gigijeve kuhinje, otvorena krušna peć, zaista je ono što daje specifičan okus svim jelima njihove ponude. A ponuda je itekako raznovrsna!

Na jelovniku ćete naći bogatu ponuda pizza, tjestenina, jela sa roštilja, salate kao i dnevne ponude. Također, Gigi izlazi u susret svojim posjetiteljima i nudi mogućnost da sami smislite svoju posebnu narudžbu!

Ponuda pizza je solidna, od tradicionalnih do odvažnijih. Međutim, ono što nas je iznimno iznenadilo je kvaliteta sastojaka koja više nego opravda (nešto više) cijene pizza.


Iako je krušna peć adut ovog restorana, pravi as je njegovo osoblje. Iznimno ugodni konobari, vrsni pizza majstori i simplatična vlasnica čine srce ovog restorana!

Prvi puta kada smo posjetili ovu pizzeriju odlučili smo se za jednu pizzu po pola. Da, i to se desilo MI dijelimo pizzu! 😛 Pošto sam ja freak i ko sumanuta sam valjda prošla SVE Gigijeve fotografije na Facebooku i Instagramu, znala sam da nude i TAJNU pizzu koja nije na službenom jelovniku, a definitivni je specijalitet kuće!

Posebnost Gigijeve ponude, pizza Vita, sastoji se od rajčice, gauda i mozzarella (ona kvalitetna) sira, šunke, šampinjona, cherry rajčica, crnih i zelenih maslina, svježeg bosiljka i krune svega… cvjetova kapare!

 

Tijesto je savršene debljine, taman tanko da više osjetite nadjev i sastojke, a opet toliko hrskavo da bude neizostavni dio cjeline. Omjer umaka i sira je tradicionalno talijanski- dakle dominira sir. Mozzarella takve konzistencije da se topi i razvlači u isto vrijeme. Raj!!!

Ono što me full oduševilo je šunka. Nije samo stvar kvalitete i okusa šunke, nego pizza majstor toliko dobro zna tempirati vatru odnosno temperaturu da svi sastojci zadržave svoj izvorni okus i svaki sastojak će te osjetiti zasebno, jasno! Niti jedan dio pizze nije presušen. Svaka kriška je bila ujednačene sočnosti specifične baš za ovu pizzeriju. Sočnost ne dolazi od hrpe sastojaka na tijestu, već od načina pripreme! OVO je JAKO rijetko kod pizzerija! Apsolutni pogodak je dodatak ogromnih cvjetova kapara. Do sada nisam probala kapare i ostala sam iznenađena kada sam ih vidjela. Jedan griz je otklonio svaku sumnju. Iako zvuči poetično, vjerujte mi, okus je idealan! Kombinacija kiselkasto-slanog s mrvicom slatkastog za mene je nevjerojatan!

Također, iako iznimno volimo pizzu i navikli smo svaki pojesti po jednu (…ok…jednu minimalno), toliko smo ostali zatečeni skladnošću okusa u Viti da nismo htjeli inzistirati i nastaviti jesti već smo uživali u otkriću. Doduše, veličina pizze je tu svakako pomogla, Gigijeve velike pizze zbilja jesu velike. Toliko da jedva stanu na poprilično velik tanjur. Zbog tankog krušnog tijesta su lagane pa nemate osjećaj težine i pojesti cijelu i nije pothvat ali svakako jest užitak!

Dojmilo me se i to što je konobar primio našu narudžbu i na zahtjev da nam pizzu podijele na pola reagirao sasvim ugodno. Obično u restoranima na prvu konobari gledaju pomalo s visoka na studente, pretpostavljajući da smo plitkog džepa pa onda budu rezignirani i na takve narudžbe dignu obrvu. Vama u facu (procjenjujući da niste mušterija koja će se vratiti) ili iza leđa. To u Gigiju nije slučaj. Svo osoblje posjetitelje dočekuje kao stare znance zbog čega se osjećate domaće.

One Reply to “Gigi- najbolja pizzerija zapadnog Zagreba s tajnom ponudom pizza!”

Ostavi komentar