Gigi – pizza s kozicama vs. pizza s kulenom

Gigi – pizza s kozicama vs. pizza s kulenom

Nismo dugo izdržali i morali smo isprobati još koju Gigijevu pizzu!
Ovaj puta sam napokon odlučila biti nešto odvažnija i naručiti pizzu kakve se inače bojim, a svugdje tražim.
Već dugo vremena tražim pizzeriju koja poslužuje kvalitetnu pizzu s morskim plodovima ili kozicama. Pošto su sve pizze iz Gigija koje smo do sada bili probali bile fenomenalne nekako mi je bilo logično Gigi pizza majstora podvrgnem još jednom testu vještine 😛

Problem koji s “morskim” pizzama je što vrlo, vrlo često restorani zbog manjka svježih sastojaka pribjegnu  smrznutim kozicama i školjkama ili nedaj bože surimijima… To nikako ne podnosim! Pogotovo kada te „ekskluzivne“ sastojke još i masno naplate.

Gigi u ponudi nudi Gamberetto pizzu koja se sastoji od rajčice, mozzarelle, kozica, crnih maslina, kapara, hrpetine cherry rajčica, svježeg bosiljka i maslinovog ulja po cijeli od 52 kn za veliku, a 48 kn za malu.

Za tu cijenu, očekivanja su bila visoka.

I opravdana.

Tijesto tanko, s balonima oko rubova. Na nekim dijelovima tanje i zapečeno sirom, a na drugima ponešto deblje tako da možete uživati u raznolikosti. Umakom od rajčice je napravljena samo lagana baza sa rastopljenu mozzarellu i sok kozica.

Kozice daju zanimljiv okus. Definitivno drugačije i ako ste navikli na tradicionalne, slane pizze jakog okusa, Gamberetto će vas iznenaditi.
Uz to što je tijesto tanko, sastojci su lagani, pa se pizza lako jede. Voljela bih, međutim, da je centar ipak malko više zapečeniji jer se zbog sastojaka samo malo upario i omekšao.
Malooo previše cherry rajčica za moj ukus. Iako stvarno odlično pašu u kombinaciju, zbog količine su izdominirale okus i nadvladale kapare (meni odnedavno najdraži sastojak pizze zahvaljujući Gigiju i Vita pizzi).

Sve u svemu, pizza je odlična, svakako ju preporučujem ali vrh njihove ponude ipak zauzimaju Vita i Calzona.


Matej je ovoga puta naručio Mexicanu.
Mexicana po cijeni od 42kn za veliku i 35kn za malu, sastoji se od nadjeva od rajčice, sira, kulena, kukuruza, paprike i chillija. Uz to vam konobar donese i tri vrste tabasca!

Iz nekog razloga, Restaurant i pizzeria Gigi nam djeluje kao konoba. Osoblje daje nekako dalmatinski štih. Koliko god da je interijer uređen u više slavonskom/kontinentalnom džiru, čini nam se kao da kulen, špek i kobasice nisu njihova domena.

Možda nije najfinija pizza na njihovom meniju, ali i dalje iznimno ukusna! Nešto masnija zbog sastojaka i manje atraktivnog izgleda od onih ukrašenih cherry rajčicama. Kvalitetni kulen dominira, sir ga odlično prati. Kukuruz super ide u kombinaciju, a paprike ima toliko da služi kao mjestimični hrskavi element. Naglasak je na tankom, hrskavom tijestu kao podlozi i slanom siru.

Konobar opet iznimno ljubazan i uslužan.
Dolazi provjeriti da li smo zadovoljni i po dolasku po prazne tanjure vrlo simpatično primjećuje da je „očito bilo jako fino“ i da „smo sigurno bili jako gladni“ kad smo SVE pojeli… e moj konobare, ne znaš ti želudce bodybuildera! 😉

Imati će se prilike naviknuti na naš apetit jer se u Gigi sigurno vraćamo!

Matej je već odlučio da kao ultimate test kvalitete pizzerije, želi isprobati klasik…Capricciosa pizzu (mješana), za mene se zna…slijedi tuna!

Ostavi komentar