Hrskavi pekarski krumpir bez masti/ulja

Hrskavi pekarski krumpir bez masti/ulja

Boji od bilo kakvog pomfrita! Osim što očito ne frigamo krumpir u dubokom ulju već ga pečemo, ova priprema na omogućuje da nam krumpirići budu hrskavi bez upotrebe ulja!

Ja obično koristim turbo pećnicu za ovu pripremu, ali mislim da će isti rezultat biti ako pleh s krumpirima stavite blizu gornjeg grijača pećnice i uključite ventilator (“mali/veliki roštilj”).

Turbo pećnica ima prednost/manu što omogućuje pripremu za 1 do 4 osobe (4 ili dvije žderonje kao Matej i ja). Funkcionira na principu grijanja staklene kupole uz stalnu ventilaciju zraka zbog čega je idealna za stvaranje hrskavih korica na mesu ili krumpiru. Plus, nije ju potrebno zagrijavati, pa štedite vrijeme!

Priprema je jednostavna: krumpire u kori operite i izrežite na tanke ploškice. Ako pečete u turbo pećnici, uklonite rešetku i krumpire stavite direktno na stakleno dno jer ćete ih miješati kroz pečenje. Krumpire po želji možete malo pouljiti maslinovim uljem i svakako ih dobro posolite dok su još vlažni! Dodajte začine po želji (ja ih nekada premažem smjesom senfa, soli, papra i crvene paprike kao kada pečem zabatke i batke u senf marinadi). Krumpire pecite na 200-250 stupnjeva 20-30 minuta s ventilacijom uz povremeno miješanje/okretanje na ne zapečenu stranu kako bi se ravnomjerno zahrskali 😉 .

Ostavi komentar