KAKO PREKINUTI CIKLUS MRŠAVLJENJE-PONOVNO DEBLJANJE?

KAKO PREKINUTI CIKLUS MRŠAVLJENJE-PONOVNO DEBLJANJE?

Često se dogodi da ljude željne promjene odbiju jelovnici i dijete.

Proces rekompozicije ne znači samo trening i praćenje jelovnika, ono znači učenje.

Kada shvatimo da magične vježbe ne postoje već je bitna njihova svrha, te da nema magične hrane nego samo principi po kojima tijelo funkcionira, onda hranjenje u restoranu, putovanja, improvizacije jelovnika nisu nemoguće.
No dok ne odradimo u potpunosti našu transformaciju svaka devijacija od plana nas udaljava od cilja, a malo stvari uništi planove kao gubitak motivacije.
Jednom kada počnete napredovati nemojte prestati “surfati taj val” i radite ono što funkcionira. Tabletice, masaže, kuhanje u vjetrovci na traci, saune i detoksifikacije ne pomažu u ovom procesu. Nema prečaca do zdravog tijela.

Ne postoji prečac za nešto što se zove cjeloživotno putovanje.

Da se razumijemo, nije ovo jedini način za skinuti 10-20 kilograma viška. Možete to učiniti na bilo koji način od kvalitetnog treninga i prehrane do dijete na kokicama i vinu u kombinaciji s Netflixom svaki dan.

Glavno pitanje je: Što se događa u tijelu i kako će ono dugoročno podnositi takav režim?

Ako plan prehrane ne poboljšava zdravstveni status i unapređuje naše metaboličke mogućnosti onda nas polako ali sigurno uništava. Isto vrijedi i za trening!

Što onda raditi? Kako možemo pobjeći od yo-yo dijeta? Kako ćemo u kraju krajeva ovaj princip prehrane i treninga učiniti jedinim koji koristimo do kraja života?

Zaključili smo da bez treninga nema procesa rekompozicije tako da ćemo njega staviti na prvo mjesto.
Adekvatan unos hrane jednako je bitan za izgradnju mišićne mase i gubitak masti. Ako imamo u cilju rekompoziciju (istovremeni gubitak masti i izgradnju mišića) onda moramo postaviti neki održivi deficit (manjak hrane) koji je dovoljno velik da uzrokuje gubitak potkožnog masnog tkiva ali ne pretjeran kako ne bi uzrokovao negativne promjene (gubitak mišića, pogoršanje hormonalne slike i niske razine energije kroz dan).

Ostavi komentar