REHABILITACIJA KOLJENA i čučanj od 90 kg

REHABILITACIJA KOLJENA i čučanj od 90 kg

Nakon operativnog zahvata i standardne rehabilitacije, Petru su iz bolnice je otpustili sa strogim upozorenjem:
Možeš zaboraviti na bilo koji sport, od sada samo hodanje sa štapovima, sobni bicikl i čuvati se tereta.”

Par mjeseci nakon, Petra nam je došla na uvodni razgovor. Još uvijek se sjećam njenog pogleda i riječi “Ja ne želim biti invalid.”

Svaki puta kada primimo osobu (koja je doživjela znatnu traumu), preuzimamo odgovornost za njihovo zdravlje. Stupanj traume, bolova, početne snage, propriocepcije, prijašnjih vještina i razine motorike, razlikuju se od osobe-do-osobe i (naravno) utječu na brzinu napretka.
Veliku pažnju i ponos polažemo u način podučavanja pokreta (principa, ne samo pojedinih vježbi) kao i prehrane. Svaki klijent na svom treningu ne prolazi samo fizički kroz zadani broj serija i ponavljanja, već se od njega očekuje da aktivno sudjeluje u svojoj izgradnji.

Proces transformacije i zdravlja, nije proizvod!

Bolovi, pomaci u posturi i količini masnog tkiva ne nestaju kupnjom paketa treninga i prehrane. Same vježbe i namirnice ne sadrže ključ uspjeha.
Ključ uspjeha je u vašoj aktivaciji.
Ključ zdravlja je u vašoj želji.
Promjenu na bolje morate zaslužiti. Vaše tijelo je prije programa živjelo u stanju minimalnog otpora i zoni sigurnosti. Vi ga morate naučiti novim postavkama. Vi ste ti koji oblikujete svoj imunološki sustav, samopouzdanje, mišićno tkivo, metabolizam, strahove i pobjede!

Petra je počela s čučnjem od 20 kg (fotografija lijevo). Svaki trening u kojem je radila čučanj, dodali smo 5 ili 2,5 kg na šipku. Prioritet je bila perfektna tehnika izvedbe, maksimalna aktivacija svih mišićnih skupina uključenih u pokret i njeno shvaćanje centra mase. Čučanj smo radili svaki drugi trening, počevši s višim rasponom ponavljanja (x8), a kasnije ga spustili na x5 kao idealnim rasponom za razvijanje jakosti.

Nekoliko mjeseci kasnije, Petra je čučnula 90 kg za pet ponavljanja.

Na svaki trening je došla nasmijana, čak i nakon dugih smjena na poslu, paralelnog studiranja i polaganja ispita.
Kada nešto zbilja želiš, ne moraš to govoriti.
Niti sebi, niti drugima.
To se vidi.

Ostavi komentar