U potrazi za talijanskog pizzom Zagreba- pizzerija Kariojola

U potrazi za talijanskog pizzom Zagreba- pizzerija Kariojola

Karijola, jedna od najpoznatijih „talijanskih pizzerija“ Zagreba.
Karijolu u Zagrebu možete pronaći kao pizzeriju & wine bar u Vlaškoj 63 te kao pizzeriju na križanju Kranjčevićeve i Badalićeve 18. Donedavno je Vlaška nudila znatno veću ponudu pizza od one u Badalićevoj gdje smo mi bili. Ali čini se da su proširili ponudu, zasigurno zbog velike posjećenosti.

Fotografija sa službene Fb stranice Karijole

Prostor u Badalićevoj je lijepo uređen i zanimljivo koncipiran. S ulaza u restoran Vas stepenice vode na prvi kat, pred otvoren pult pizza majstora i staklenom vitrinom sa svježim sastojcima za pizzu. Restoran ima puno uglova i pregrada pa djeluje privatno, ali zbog minimalističkog stila uređenja, poslovno.

 Fotografija sa službene Fb stranice Karijole

Kariola drži reputaciju ugledne pizzerije s tradicionalnom talijanskom recepturom ultra tankog tijesta i gotovo „sirovih“ namjernica.
Bilo zbog tradicije ili kvalitete sastojaka, za njihovu pizzu će te čekati 15ak minuta i platiti minimalno 46kn.
Naime, Karijoline pizze peku se u krušnoj peći zbog čega se tijesto peče oko 3 do 5 minuta. Zbog recepture tijesta (s minimalno kvasca) i tehnike valjanja, tijesto talijanskih pizza je hiper tanko, hrskavo i pomalo šupljikavo. Odlično za nas osjetljive na kalorije, koji konstantno tražimo načine kako srezati ugljikohidrate u najdražim jelima. 😛

Pohvalila bih i Karijoline terase, na kojima inzistiraju na sve tri lokacije! Zbilja ima nešto divno u pizzi na otvorenom!

Fotografija sa službene Fb stranice Karijole

A sada o pizzi…

Umak od rajčice je tradicionalno samo lagana podloga sastojcima. Od sireva kao standard koriste mozzarellu, kravlju ali i bivolju. Mesni sastojci koje koriste su visoke kvalitete. U Karijoli se neće desiti da dobijete posušenu šunku, pancetu ili pršut jer njih ne peku nego ih na pizzu stavljaju netom prije serviranjana, na već pečeno toplo tijesto.

Ponuda pizza s gljivama zvuči primamljivo. Nude shiitake, bukovače i smeđe šampinjone. Od ekskluzivnih sastojaka naći ćete još i dimljenu govedinu, pa tako cijena Karijoline pizze doseže i do 71kn (bez dodatnih sastojaka).

Mi smo se odlučili za Picante (umak od rajčice, mozzarella, šunka, panceta, feferoni) i Karijola (umak od rajčice, mozzarella, pršut, svježa rajčica, parmezan, češnjak, rukola).

Narudžbu su primili i iako je restoran bio gotovo pun, s nekoliko narudžba za van, pizza nam je poslužena u roku od 15ak minuta.
Pozitivno me iznenadilo što je pizza majstor zapravo majstorica, mlada djevojka vrlo predana poslu i spremna otvoreno pričati o recepturama i sastojcima.

Tijesto je zbilja zanimljivo. Oduševili su me baloni u rubovima. Sastojci zbilja jesu kvalitetni, ali ipak ne opravdavaju cijenu od 60kn za Picante i 65kn za Karijolu.
Uspoređujući konkurenciju, Karijola svakako radi izvrsnu pizzu, ali precijenjenu. U doslovnom smislu riječi.

One Reply to “U potrazi za talijanskog pizzom Zagreba- pizzerija Kariojola”

Ostavi komentar