Zadarski Burgazam

Zadarski Burgazam

Papica fast food lokal u Zadru nudi niz burgera, (grill) sendviča,  tortilja i salata, ali većina u Papicu dolazi zbog njihovog specijalita – Burgazma. Radi se o duplom cheeseburgeru koji je punjen cheddar sirom i poslužen u preprženom pecivu s pečenim crvenim lukom, pancetom, zelenom salatom, majonezom i kečapom. Naravno da smo ga probali, kao i otatak zanimljive ponude 😉

Papica na adresi Veslačka 4 (u novim TIZovim zgradama) primarno funkcionira kao dostavljački fastfood lokal, a u ljetno vrijeme ugošćuje gladne na maloj “terasici” s  4-5 masova drvena stola s klupama. Fast food lokal se sastoji od kuhinjice 3x3m koju od vanjskog prostora dijeli pult za naručivanje.

U ponudi se nalazi bogati izbor burger-a i slider-a, raznih sendviča od piletine s grilla, tortilja, salata, sendiča te “ostale spize” kao što su hot dogovi s grilla i krumpirići. Njihovu ponudu možete naći na Facebook stranici. Papica ponosno tvrdi da su svi njihovi burgeri 100% mljevena junetina i govedina iz lokalne proizvodnje.

Matej je u ovom lokalu starosjedioc i najčešće uzme „provjerenu“ opciju Burgazma. Ja baš i nisam toliki fan burgera ali sam odlučila probati Papica Burger Deluxe odnosno dupli cheeseburger s majonezom, rajčicom, zelenom salatom, kečapom, kis.krastavcima, ljubičastim lukom i sirom).

Porcije su one tipičnog burgera, u hambi pecivu. Moj Papica Burger Deluxe je imalo 3 sloja peciva, a između srednjeg i vanjskog po jedna pljeskavica s umacima, sirom i dodacima. <3

Meso je sočno, pecivo izvana mekano a iznutra hrskavo jer ga preprže na grillu pa dobije koricu. Unatoč zbilja odličnom sveukupnom okusu, moram reći da za cijenu od 32kn za Papica Burger Deluxe i 34kn za Burgazam, očekivana porcija je ipak premalena (uzmemo li u obzir MekPer’s-ov Zloburger).
Ono što me se nije dojmilo jest indiferentnost posluge koja graniči s neljubaznošću. Cure koje poslužuju i ekipa za grillom ko da se ljute što ste došli jesti kod njih. S druge strane, kao što je već navedeno, originalna Papica u Veslačkoj 4 jest primarno take-out/ dostavljački lokal kroz koji dnevno prođe ogroman broj narudžba bez lica.

Ako ste više tip za sjesti i uživati neko vrijeme u izlasku, s pogledom na plažu, onda će vas razveseliti da Papica odnedavno ima i novu lokaciju!

Jukićeva 2 u Diklu jest pravi fast food restoran s marketinški genijalnom lokacijom. Smještena je tik uz popularnu gradsku plažu, s velikom otvorenom terasom i pogledom na more. Još nismo isprobali ovu lokaciju, ali je deifinitvno na popisu 😉

Ostavi komentar