Zobena kaša

Zobena kaša

O blagodatima zobi i zobenim pahuljicama smo već pisali. A često možete vidjeti da fitnes poklonici za doručak biraju upravo ovu magičnu žitaricu. Isto tako, u članku “Zašto jaje jutarnju snagu daje” možete pročitati zašto se mi zobene pahuljice i druge izvore ugljikohidrata ne poreporučujemo za doručak. Pa ipak, ako i dalje inzistirate na ugljikohidratima za doručak, zobene pahuljice su svakako zdravija opcija od uobičajnog peciva ili komercijalnih Muslia.

Ako započinjete svoj fitness put i do sada ste doručkovali neke od brojnih komercijalnih pahuljica, zobena kaša je idealan doručak kojim ćete izbaciti nepotrebne šećere a ujedno se osjećajući sitijima. A ako slijedite naš program prehrane, znate da svaki doručak mora sadržavati i proteine optimalne strukture. Zato ne zaboravite dodati doručku i kvalitetni proteinski izvor!

ZOBENE PAHULJICE S VODOM I CHIOM

 1. Zakuhajte vodu.
 2. Kada voda zavrije, zobene pahuljice (sitnog tipa) prelijte toliko da iznad razine zobenih bude cca. 2 prsta vode.
  Ako dodajete voće poput grožđica, brusnica smokva ili šljiva, dodajte ih u ovom koraku kako bi se natopile i bile sočnije!
  Promiješajte ih i ostavite da se natapaju 5-10 min.
 3. Dok čekate da zobene nabubre, prelijte kipućom vodom chia sjemenke u zasebnoj posudici.
  Chia sjemenkama također treba oko 5 minuta da nabubre i želiraju. Vrlo je važno da ih promiješate, odnosno potopite sve sjemenke kako bi ravnomjerno želirale.
 4. Kada zobene upiju svu vodu, prelijte ih još jednom vodom i promiješajte sve dok ne dobijete željenu konzistenciju.
 5. Zatim se igrajte dodatcima voća, orašastih plodova, kokosovog ulja, maslaca, cimeta, whey-a, kakao-a, itd.

Ostavi komentar